Het zomer sweater van squares project.

https://elvybarbar.com/2018/02/14/het-zomer-sweater-van-squares-project/

In januari zag ik een patroon voorbij komen met een plaatje erbij.

Ik mocht een patroon kopen voor de onderstaande sweater.

Deze vond ik niet zo mooi en besloot op zoek te gaan naar het patroon voor de witte sweater. Het was een Russische patroon. Ik heb 6 Youtube filmpjes gevonden over dezelfde zomer sweater. Als je het telpatroon volgt en het eerste filmpje kom je er aardig uit. Ik heb er toch wel een paar dagen over gedaan om een goede square te maken.

Nu ben ik bijna klaar.

Het in elkaar zetten is nog wel een dingetje. Je moet nl. zie telpatroon op bepaalde punten je squares aan elkaar zetten. Zie de pijlen. Dat betekent dat je de laatste toer pas moet haken op een afgemaakte square. Dat is nog wel even een gepuzzel. Zorg dus dat je de laatste toer makkelijk kan uithalen.

Ik moet nog twee squares haken en hem dan met de mouwen in elkaar gaan zetten.

Het garen is van de Xenos.

Ik haak het met nld 3. De square werd net iets te groot met nld 3,5. Maar mocht je een grotere maat willen dan kan je altijd een grotere naald gebruiken. Of een halve square extra. Dat legt die Russin ook nog uit in haar filmpjes.

Hieronder filmpje 1

Dit is filmpje 2.

fimpje 3

Er zijn 6 filmpjes. Zet het geluid af en kijk ernaar. Verder staan er bij andere Russische filmpjes nog veel meer ontzettend leuke patronen voor de zomer.

Ik ga snel verder met mijn eigen sweater. Succes allemaal!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *