Alle begin is moeilijk! of hoe haak ik een patroon dat op het voorbeeld lijkt.

https://elvybarbar.com/2018/02/21/alle-begin-is-moeilijk-of-hoe-haak-ik-een-patroon-dat-op-het-voorbeeld-lijkt/

 

Voor het Engels patroon klik op ->  by Irina Irina. Mail me als je een Nederlandse vertaling  en een handleiding om de jurk te maken wil hebben. ElvyBarbar@gmail.com

Volgens patroon by Irina Irina heb ik 60 bloemen nodig en 72 tussenstukjes.  Ik ben er nog niet uit of ik genoeg heb aan mijn 10 bolletjes van 50 gr = 2800 meter. Ik denk dat Irina dikker garen gebruikt want ik heb waarschijnlijk wel 200 bloemen nodig.

Zoals je kan zien is het patroon zoals aangegeven door Irina moeilijk. Tenminste voor mij. Ik heb het eindelijk door. Zie hieronder mijn strubbelingen.

 

Hieronder de link naar het patroon.

De tekst en het patroon van by Irina Irina

klopt niet helemaal. Zij maakt de bloem in twee toeren terwijl het telpatroon 4 toeren zegt. Ik kwam niet goed uit de geschreven beschrijving. Dames van FB pagina Crochet studio hebben me enorm geholpen.  Ze kwamen erachter dat het twee totaal verschillende  benaderingen waren.  Toen ik eindelijk de perfecte bloem had  ben ik naar Wolplein in Zaltbommel gereden en garen gekocht. Ik wil deze jurk maken met hele fijne draad zodat het net kant lijkt. Dames van Wolplein hadden geen flauw idee hoeveel garen ik nodig zou hebben.

 

Wat hogere wiskunde 🙂   Ik heb 10 bollen van 50 gr gekocht er zit een lengte van 280 m.  Ik weet nu dat 4 bloemen rondjes plus middenstukje 8 gr weegt. Uit een bol garen van 50 gr.kan ik 6x een vierkant haken is 6×4= 24 bloemen en 6 tussenstukjes. Dus 10 bollen zijn 60 vlakken. Ik moet nog even natellen hoeveel ik er nodig heb. Ik gebruik nld 1.75.

 

Mislukte gevallen.

Uiteindelijk wil ik toch deze jurk of een tuniek zoals onderstaand patroon. Het middenstukje moet nog wat niet helemaal optimaal.

Jullie zien dat mijn hierboven blokje veel kleiner uitkomt dan het blokje van      by Irina Irina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *